Overlijden Ben Stakenborg

  Screen Shot 2018-06-28 at 08.44.04 .png

  TWC Grave neemt afscheid van een clubicoon

  Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat Ben Stakenborg is overleden. Ben heeft veel betekend voor fietsen in clubverband in Grave: hij was een van de initiatiefnemers tot de oprichting van RTC de Gouden Leeuw, die vanaf 1982 bestond.

  Ben was de eerste voorzitter van de club en dat zou hij blijven tot 1997. Hij was iemand die veel plezier had in het wielrennen maar evenveel voldoening haalde uit het clubgebeuren. Na 1997 bleef hij een zeer betrokken lid van de club die veel activiteiten organiseerde, zoals de welbekende Leeuwentoer (een wegfietstocht), veldritten, de avond-fietsvierdaagse, trimlopen en meerdaagse tochten. Daarnaast vormde hij jarenlang de redactie van het clubblad. Behalve redactielid betekende dat hij er schrijver was die vol humor een vlotte pen hanteerde, maar ook degene was die de advertenties regelde en als postbode de clubbladen bezorgde bij de leden. Het erelidmaatschap voor al zijn verdiensten was dan ook meer dan verdiend.

  Ben is tot hoge leeftijd betrokken gebleven bij de club. En al fietste hij de laatste jaren niet meer zelf mee, hij kwam altijd even kijken bij de toertochten die georganiseerd werden. Het fietsen bleef hij zo lang mogelijk doen, totdat dit de laatste jaren niet meer mogelijk was.

  TWC Grave zal Ben gedenken als een wielrenner en clubman in hart en nieren.

  Lees ook de jubileumuitgave van 't Leeuwtje ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van RTC De Gouden Leeuw in 2002. Deze speciale uitgave vol leuke verhalen en wetenswaardigheden over het verleden van de club is samgesteld door Ben Stakenborg.

   


  © 2017 TWC Grave