Clubweekend 2018 Xhoffraix

  Clubweekend Xhoffraix België 2018

  Xhoffraix, vrijdag 31 augustus 2018, mijn eerste clubweekend van TWC Grave staat op het punt van beginnen. Na begin dit jaar enkele vrije woensdagavondritten mee gefietst te hebben had ik besloten om lid te worden van TWC Grave. Vanaf het eerste moment wordt je meer als welkom geheten door de andere leden en werd er tijdens de ritten op woensdagavond en zondag met veel enthousiasme over de eerdere clubweekenden gesproken. Een goede reden om me daarvoor aan te melden en gelijk een mogelijkheid om de leden beter te leren kennen.

  image002

  Vandaag was het dan zover, je kon van te voren opgeven om naar Xhoffraix te fietsen of met de auto te gaan. Om gelijk 195 km naar Xhoffraix te fietsen leek me wat teveel van het goede dus daarom met de auto op pad. Na aankomst de spullen op de kamer gezet, fiets geprepareerd en wat gegeten, waarna de eerste tocht van 68 km met 1100 hoogte meters op het programma stond. Het rondje ging via de stuwdam bij Lac de la Gileppe richting Eupen waarna we in Eupen besloten om een bakje koffie te drinken. Bij toeval kwam tijdens het koffie drinken de groep die ’s-morgens met de fiets vanuit Grave vertrokken was langs het terras rijden waarna besloten werd om gezamenlijk naar het vakantiehuis te rijden. Aangezien er geen vaste kok mee is wordt er gezamenlijk gekookt en draagt iedereen zoveel mogelijk zijn steentje bij. De eerste avond bestaat het menu uit soep met ballen, macaroni met bolognesesaus en als toetje vla en of yoghurt.  De avond werd borrelend afgesloten waarna iedereen redelijk op tijd het bed opzoekt om de volgende dag weer fris aan de start te kunnen staan.

   image006

  De 2e dag, zaterdag, wordt om 08.00 uur begonnen met een gezamenlijk ontbijt en worden de diverse lunchpakketjes gemaakt voor onderweg.  Als de boel is opgeruimd en iedereen in clubkleding gereed is voor de rit van de dag wordt er eerst een gezamenlijke foto gemaakt.

  Vandaag staat voor de A-groep een rit van 148 km met 2410 hoogtemeters op het menu, de bekende Eifeltrophy, en de B-groep maakt een rit van 98 km en 1686 hoogtemeters richting Sankt Vith. Ik ga met de B-groep mee en na vele op en af klimmetjes komen we in Sankt Vith aan waarna we bij het restaurant tegenover de sporthal onze koffiepauze hebben. Tijd voor Kaffee und Kuchen en voor sommige nog een extra cola. De meegebrachte lunchpakketjes worden ook opgegeten waarna de rit weer terug gaat naar Xhoffraix. Vlak voor terugkomst rijdt Theo nog lek maar met elkaars hulp is hij weer snel onderweg. Deze 2e dag hebben we uiteindelijk 107 km en 1800 hoogtemeters afgelegd. Bij terugkomst blijkt de A-groep nogal wat schade opgelopen te hebben met 4 lekken banden en 2 kapotte wielen van Marcel als gevolg van het slechte wegdek in België. Gelukkig heeft Bert een setje reserve wielen meegenomen waarna er na wat gesleutel iedereen de volgende dag weer kan starten. Vanavond bestaat het menu uit rijst met kip en zoetzure en/of  kerrie saus met hetzelfde toetje als gisteren. Ook deze avond worden de diverse belevenissen met elkaar gedeeld en wordt de route door Bart voor de volgende dag op enkele stukken aangepast om de slechte stukken te omzeilen. Uiteindelijk ligt iedereen om middernacht weer in zijn bed.

   image008

  De 3e dag, zondag, gaan beide groepen richting het Duitse Nationalpark Eiffel. Voor de A-groep een rit van 144 km met 2500 hoogtemeters  en de B-groep maakt een rit van 117 km en 1944 hoogtemeters.  Er is die dag ook een 3e groep die een korte route van circa 70 km wil afleggen. Aangezien ik zaterdag weer last kreeg van een oude blessure aan mijn knie besluit ik met die groep mee te gaan. Als iedereen klaar staat en weg fietst begint Jan ineens te roepen, ho ho ik heb mijn fietsschoenen nog niet aan, waarna iedereen dubbel ligt van het lachen omdat Jan in volledig tenue staat maar zijn sandalen nog aan heeft. Nadat Jan zijn sandalen heeft gewisseld kan iedereen op weg. Ondanks deze kort rit van 69 km hebben we toch nog 1100 hoogtemeters afgelegd. Vanavond gaat de barbecue aan en omdat we vroeg terug zijn en er die avond al verschillende mensen terug naar huis gaan starten we met de voorbereidingen zodat alles klaar staat als de andere groepen terug komen. Ook heeft de A-groep weer pech met een kapot wiel en enkele lekke banden. Na wat heen en weer gebeld te hebben blijkt dat beide groepen niet ver van elkaar zijn en aangezien Jack  als volgauto bij de B-groep mee is kan Martin met zijn fiets in de inmiddels als bezemwagen omgedoopte auto van Jack mee. 

  image010

  De 4e en laatste dag begint vroeg met om 07.00 uur een ontbijt omdat er een groepje van 4 de reis van 220 km naar huis gaat fietsen. Jan heeft die ochtend als eerste zijn fietsschoenen aangetrokken zodat hij die in ieder geval niet vergeet. Nadat de fietsers vertrokken zijn hebben we de spullen in de auto gezet, kamers opgeruimd, fiets weer op de drager gezet en zat mijn eerste clubweekend van TWC Grave erop. Kort samengevat heb ik een geweldig leuk fietsweekend gehad met enthousiaste mensen en een zeer goede onderlinge sfeer. Voor herhaling vatbaar.

  Groeten Vincent


  © 2017 TWC Grave